Obtego R-405 vizes bázisú, speciális, pórustömítő impregnáló cementkötésű felületekhez és természetes kőhöz.

Az OBTEGO® R-405 egy speciális, vizesbázisú, szilán/sziloxán alapú pórustömítő sealer, kiváló víz- és olajtaszító hatással. 

Az OBTEGO® R-405 csökkenti a vizes folyadékok, zsírok, olajok és egyéb szennyeződések behatolását a felületbe. A hatékonyság a padlóburkolat anyagától és a felület nedvszívó képességétől függ. A felület típusától és a felületelőkészítéstől függően eltérő lehet a foltvédelmi teljesítmény. A felszívódástól és az aljzattól függően előfordulhat enyhe színváltozás. A vízfelvétel erősen csökken, míg a vízgőzáteresztő képesség csak kis mértékben. A hatóanyagok UV-állóak és nem sárgulnak.

Az OBTEGO® R-405 helikopterezett, csiszolt és polírozott cementkötésű padlókra, valamint ipari műkőre/terrazzora, esztrichekre alkalmazható. A termék feltételesen használható polimerrel módosított betonpadlókon, valamint önterülő felületeken. Az OBTEGO® R-405 inkább természetes kövön használható, mint a gránit, gneisz, kvarcit, homokkő, travertin, márvány, mészkő és agyagpala. 

Alkalmazási területei például az ipari padlók kereskedelmi létesítményekben (gyártó és logisztikai csarnokok), vásárcsarnokokban, bevásárlóközpontokban és szupermarketekben beltéren és kültéren egyaránt. Az OBTEGO® R-405-tel kezelt természetes kőfelületek felhasználási területei például a munkalapok, asztalok, ablakpárkányok, lépcsők, valamint természetes kőlapok falakhoz és padlókhoz beltéri és kültéri használatra. 

Erősen nedvszívó cementkötésű aljzatok esetén javasolt a felület előkezelése OBTEGO® P-2-vel vagy P-3-mal (keményítés és tömörítés). Megjegyzés: A felület savérzékenysége továbbra is megmarad, de csökken. Az R-405 csak korlátozottan használható puha vagy karcolásra érzékeny padlókon. 

Az R-405 előtti szilikát/tömörítő használata jelentősen javíthatja a karcállóságot, de nem változtatja a rossz minőségű padlót nagyon jóvá.

Kiszerelés (PU) 10 literes PE kanna

Kérdésemaradt?

Kérjük keressen minket bizalommal! Kollégánk tanácsadással segít Önnek a munkájához megfelelő segédanyag kiválasztásában!

  • Kiszerelés 10 literes PE kanna
  • Kiszállítás Várhatóan 1 hét
  • Alkalmazási terület beton tömörítés, impregnálás, felületvédelem
  • Milyen felületekre? cementkötésű felületekhez és természetes kőhöz
  • Kiadósság Polírozott betonon: kb. 20 - 40m²/liter. Helikopterezett, gépi simított betonon: kb. 10 - 20m²/liter
  • Műszaki adatlap Megnyitás